Australië

Over

Australië

Let’s go down under! We hebben het natuurlijk over Australië, het favoriete reisland voor velen. Uiteraard door de welbekende laidback-cultuur, prachtige stranden en indrukwekkende natuur. We vertellen je op deze pagina graag nog wat meer over dit land! 

Het klimaat

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat de seizoenen in Australië zijn omgedraaid vergeleken met Nederland. Australië ligt ook veel dichter bij de evenaar vergeleken met ons land en dat betekent dat het flink warm en droog kan worden in de zomers. Je ervaart overigens verschillende soorten klimaattypes in Australië. Maar het grootste gedeelte van het land heeft een woestijnklimaat.  

De omgeving

We zouden een boek kunnen schrijven over de prachtige natuur in Australië. Alleen we houden het op deze pagina bij de echte trekpleisters. Natuurlijk kan het Sydney Opera House of het Groot Barrièrerif hierin niet ontbreken. Dat zijn voor velen de eerste twee bezienswaardigheden die naar boven komen wanneer men aan Australië denkt. Maar je vindt werkelijk alles in dit land. Van wereldsteden als Melbourne tot de paradijselijke stranden van Gold Coast en van de Blue Mountains tot kangaroos spotten in Murramarang National Park. 

De cultuur

Verwacht een gigantische mix aan gewoontes en tradities wanneer je gaat werken in Australië. Het land kent een rijke geschiedenis en dat is op veel plekken voelbaar. Wist je overigens dat de eerste bewoners van Australië, de Aboriginals, nog steeds in Australië te vinden zijn? Je kunt je voorstellen dat zij er natuurlijk alles aan doen om tradities in stand te houden. Van de echte Australische barbeques tot het gooien van boemerangs!

Een kleine impressie

Geen afbeeldingen gevonden.