Bulgarije

Over

Bulgarije

Een van Europa’s goed bewaarde geheimen vind je aan de Zwarte Zee. Het land heeft prachtige stranden, indrukwekkende bergen en rijke cultuur. Tevens vind je vele uitgaansgelegenheden in het bekende Sunny Beach. We vertellen hier graag wat meer over wat seizoenswerk in Bulgarije kan betekenen voor jou.

Het klimaat

Het land Bulgarije is geschikt voor zowel de strandliefhebber als de wintersport fanaat. Langs de kust kan je namelijk genieten van prachtige stranden die goed gevuld zijn in de zomers. Niet gek met een gemiddelde temperatuur rond de 28 graden in de maanden juli en augustus. Ook in de bekende steden Sofia en Plovdiv kan het overigens aangenaam warm worden in de zomer. In het westen daarentegen vestigt zich een bergklimaat wat zorgt voor koele zomers en prachtige omstandigheden om de ski's onder te binden.

De omgeving

Je hebt inmiddels vast door dat seizoenswerk in Bulgarije ontzettend afwisselend kan zijn. Door de verschillende karakters van het land kan je alle kanten op. Zoek je een karaktervolle omgeving, bezoek dan eens Sofia en ontdek de Alexander Nevski Kathedraal of vele andere versierde architectuur. Voor onvergetelijke stapavonden en stranddagen zit je goed langs de Zwarte Zee met badplaatsen als Varna en Sunny Beach. Het Rila-gebergte is een aanrader voor mensen met een liefde voor indrukwekkende bergen. Wandel door dit gebergte en ontdek de schoonheid met je eigen ogen. 

De cultuur

De ziel van Bulgarije is nooit ver te zoeken. Het trotse land kent veel tradities en gewoontes die dagelijks zichtbaar zijn. Zo vieren Bulgaren bijvoorbeeld naast hun verjaardag ook hun naamdag. Weer een extra reden voor een feestje! Geef dan overigens nooit een boeket bloemen met een even aantal, dat wordt namelijk alleen gedaan bij sterfgevallen en begrafenissen. Op zo’n feest zal je ongetwijfeld Bulgaarse muziek gaan horen die bekendstaat om oneven maatsoorten.De Bulgaarse bevolking staat tevens bekend om haar gastvrijheid, wat je ongetwijfeld gaat merken wanneer je kiest voor seizoenswerk in Bulgarije.

Een kleine impressie

Geen afbeeldingen gevonden.