Cyprus

Over

Cyprus

Overweeg je seizoenswerk op Cyprus? We geven je groot gelijk! Dit land biedt jou de mogelijkheid om geld te verdienen onder de zon. Verwacht verder uitzichten met een helderblauwe zee en pittoreske dorpjes op de achtergrond! 

Het klimaat

We hopen dat je van een mediterraans klimaat houdt. Want dat is wat je kan verwachten tijdens seizoenswerk op Cyprus. Het hele jaar door zijn de temperaturen aangenaam met klassieke warme zomers waarbij de temperatuur oploopt tot zo’n 30 graden en gemiddeld blijft steken op 15 graden tijdens de milde winters. Niet gek dat het toerisme dan ook steeds meer aantrekt op dit eiland. 

De omgeving

Er is genoeg te bezoeken op Cyprus! Voor de zonliefhebbers is de kustplaats Limassol een ware aanrader. Hier vind je prachtige uitgestrekte stranden, helderblauwe zee en een bruisende boulevard. Geschiedenis vind je in de oude stad Paphos, tevens onderdeel van de werelderfgoedlijst UNESCO. Het staat bekend om archeologische schatten zoals de Tombe van de Koningen en de Mozaïeken van Nea Paphos. En hou je van een feestje? Dan is Ayia Napa nummer één op je to-do list. Het is dé uitgaansplek van Cyprus en staat garant voor onvergetelijke nachten. Ontdek het zelf en kies voor seizoenswerk op Cyprus! 

De cultuur

Het eiland Cyprus heeft invloeden van Grieks tot Turks en van Brits tot Arabisch. Dit zorgt voor een unieke mix van culturen. Hetgeen wat elkaar verbindt? De gastvrijheid van de bevolking! Je wordt warm ontvangen door locals en vaak merk je dat de bevolking erg gul is voor haar gasten. Een typische gewoonte in Cyprus is dan ook het delen van maaltijden met familie en vrienden. Bij zo’n maaltijd kan je vaak traditionele gerechten zoals moussaka, halloumi-kaas en souvlaki op tafel verwachten. Daarnaast vieren Cyprioten graag hun lokale feesten en religieuze festivalst. Zo wordt bijvoorbeeld jaarlijks Kataklysmos en het Lentefeest van ‘Green Monday’ gevierd. Jij kan er de volgende keer bij zijn!

Een kleine impressie

Geen afbeeldingen gevonden.