Italië

Over

Italië

Hoe klinkt het zonnige Italië als werkomgeving? Precies! Daar worden wij ook wel enthousiast van. We vertellen je op deze pagina graag waarom. 

Het klimaat

We kunnen niet anders dan beginnen met het klimaat. In vaktermen gesproken kent Italië een mediterraans klimaat. In principe betekent dat gewoon dat je heel erg aangename temperaturen kan verwachten wanneer je kiest voor vakantiewerk in Italië. De dagen zijn dan ook rijkelijk gevuld met zonneschijn waardoor jouw zonnebril altijd meekan. Ook al zijn de winters mild in steden als Milaan, dit land biedt ook mogelijkheden voor de wintersport liefhebbers onder ons. 

De omgeving

Het aangename weer doet de omgeving van Italië nog mooier lijken dan dat het al is. Denk bijvoorbeeld aan de azuurblauwe zeeën, groene landschappen en uitgestrekte wijngaarden. Dit in combinatie met een kustlijn vol prachtige stranden is het niet gek natuurlijk dat het Zuid-Europese land een populaire vakantiebestemming is voor velen. We zouden dan ook een boek kunnen schrijven over al het moois van Italië, maar we houden het kort met een aantal van onze favorieten. Voor de wijnliefhebber zal Toscane aanvoelen als een paradijs met de glooiende heuvels vol wijngaarden, het meer van Como is een aanrader voor iedereen die van azuurblauw water houdt en voor culturele liefhebbers zal Rome of Florence aanvoelen als een walhalla.  

De cultuur 

Je mag Italianen beschouwen als een trots volk dat hun tradities in stand houdt. En daar zijn wij hen erg dankbaar voor. Want wat blijft het Italiaanse eten toch goed smaken. De pasta’s die voortkomen uit talloze familierecepten zijn natuurlijk niet voor niets zo’n beetje werelderfgoed. Daarover gesproken, familiebanden zijn super belangrijk voor de Italianen. Het vormt de hoeksteen van de samenleving. Je ziet dan ook geregeld complete families bijeen genieten van elkaars gezelschap op het terras onder het genot van een goede wijn. Mocht je nog meer cultuur willen proeven dan zijn traditionele festivals zoals het kleurrijke Carnevale in Venetië of het Palio-paardrijden in Siena een ware aanrader. Ontdek het met eigen ogen en kies voor vakantiewerk in Italië.

Een kleine impressie

Geen afbeeldingen gevonden.