Kroatië

Over

Kroatië

Een Europese parel wacht op ontdekking langs de kustlijn van de prachtige Adriatische Zee. We hebben het over Kroatië. Het land dat bekend staat om zijn betoverende natuur, historische steden en bruisende cultuur. Niet voor niets trekt het reizigers aan van over de hele wereld.

De weersomstandigheden

Als liefhebber van de zon zit je in Kroatië goed! Langs de kust van de Adriatische Zee schijnt de zon vrijwel het hele jaar door, waardoor het een favoriete bestemming is voor zonaanbidders. Hoewel de zomers warm kunnen zijn, zorgen de verfrissende zeewind enigszins voor verkoeling. Herfstmaanden kunnen af en toe regenbuien brengen maar over het algemeen kun je genieten van aangenaam weer en milde temperaturen.

De omgeving

De omgeving van Kroatië heeft zijn eigen unieke charme. Langs de kustlijn vind je paradijselijke stranden met kristalhelder water. Ideaal perfect voor zwem- zon - en watersportliefhebbers. Verken ook eens historische steden zoals Dubrovnik, Split en Rovinj met hun prachtige architectuur en levendige sfeer. Meer een natuurliefhebber? Dan zijn nationale parken zoals Plitvicemeren en Krka waar watervallen en meren samenkomen in een schilderachtig landschap, ware aanraders.

De cultuur

Seizoenswerk in Kroatië biedt jou de kans om rijke culturele schatten van Kroatië te ontdekken. Bijvoorbeeld de historische pracht van het Paleis van Diocletianus in Split, een adembenemend staaltje architectuur uit de Romeinse tijd. Verder landinwaarts biedt de regio Istrië charmante dorpjes zoals Motovun, bekend om zijn truffels, waar je kunt genieten van de lokale keuken. Langs de kust van Dalmatië kun je genieten van traditionele Klapa-muziek tijdens zomerse festivals en je onderdompelen in de levendige folklore van het land, met hoogtepunten zoals het Sinjska Alka-toernooi. Er is genoeg te doen! 

Een kleine impressie

Geen afbeeldingen gevonden.