Oostenrijk

Over

Oostenrijk

Wilkommen! We gaan het hebben over Oostenrijk. Het land van prachtige landschappen, hoge bergen en mooie steden. Zowel in de zomer als in de winter is er van alles te beleven in dit land. 

Het klimaat

Een hooggebergteklimaat en een landklimaat kenmerkt Oostenrijk. Natuurlijk kennen we allemaal de sprookjesachtige skidorpen in de winter, maar wist je dat het land over het algemeen vrij warme zomers kent? Vaak stijgt de temperatuur in de zomermaanden tot boven de 25 graden. Mocht je overigens een bergwandeling maken, check dan altijd nog even de weersvoorspellingen. Het weer kan snel omslaan in Oostenrijk. 

De omgeving

Oostenrijk staat natuurlijk bekend om de magische Tiroler Alpen waar schilderachtige dorpen zoals Kitzbühel en Seefeld zich bevinden tussen indrukwekkende bergtoppen. In deze bergrijke omgeving vind je natuurlijk kilometerslange skipistes waardoor menig skiliefhebber helemaal gek is van dit land. Maar het land heeft meer trekpleisters. Wat dacht je van de Hallstätter See, omringd door dorpen als Hallstatt, dat onderdeel is van UNESCO’s Werelderfgoedlijst. Voor de culturele liefhebbers is de hoofdstad Wenen een ware aanrader. Ongetwijfeld zal je een fotootje maken van het Schönbrunn Paleis of de Stephansdom. 

De cultuur 

De cultuur van Oostenrijk kent een mix van kunst, muziek en tradities. Klassieke muziek kan hierin niet ontbreken met bekende componisten als Mozart, Beethoven en Strauss als bakermat in Wenen. Ook de koffieliefhebbers gaan zich thuis voelen in Oostenrijk want men neemt graag de tijd voor een melange en stuk Sachertorte. Tot slot genieten Oostenrijkers optimaal van het buitenleven waardoor wandelen dan ook echt onderdeel van de cultuur is. Neem daarom goede schoenen mee mocht je kiezen voor seizoenswerk in Oostenrijk!

Een kleine impressie

Geen afbeeldingen gevonden.