Tsjechië

Over

Tsjechië

Hoor je Tsjechië steeds vaker voorbij komen als reisbestemming? Wij ook! Want meer en meer mensen reizen af naar dit Midden-Europese land voor seizoenswerk. En we begrijpen het helemaal. Je kijkt je ogen uit in dit land! 

Het klimaat

Mocht je kiezen voor vakantiewerk in Tsjechië dan zal het weer niet veel verschillen vergeleken met Nederland. Het land kent duidelijke verschillen tussen de seizoenen. Dat betekent dat je milde tot warme temperaturen kunt verwachten in de zomermaanden. Dit zijn ook de maanden waarin veel festivals worden georganiseerd en het buitenleven bruisend is. In de wintermaanden valt er voornamelijk sneeuw, combineer dat met bergen en je hebt de combinatie om te kunnen skiën. Ideaal voor de wintersportliefhebbers! Ook liggen de grootte steden in Tsjechië er dan sprookjesachtig bij. 

De omgeving

Niet voor niets wordt Tsjechië weleens eens een goedbewaard geheim van Europa genoemd. Deze parel beschikt over prachtige steden en indrukwekkende natuur waar het karakter van het land overal voelbaar is. Bekend is natuurlijk Praag maar ook de steden Brno en Pilsen zijn zeker de moeite waard om eens te bezoeken mocht je kiezen voor seizoenswerk in Tsjechië. Verder waan je jezelf in de middeleeuwen als je het stadje Cesky of Krumlov bezoekt. Mocht je doorreizen naar het Noorden dan kom je terecht in het Reuzengebergte wat veel wintersportliefhebbers aantrekt. Waar je ook naartoe gaat, het is altijd aan te raden om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Het is spotgoedkoop en je dompelt je daarmee onder in de gewoontes van het land. 

De cultuur

Aan een rijke geschiedenis geen gebrek in Tsjechië. Een gewone wandeling voelt al snel alsof je loopt door een openluchtmuseum. Dat komt voornamelijk door de schitterende architectuur die overal zichtbaar is en de karakteristieke straatjes. De cultuur zal je ook terugzien als je op het terras een drankje besteld en rondkijkt. De traditionele dansen zijn nooit ver weg en de vreugde van het volk is ongetwijfeld voelbaar. Het kan overigens voelen in het begin alsof de bevolking wat gesloten is, dat zal echter snel veranderen wanneer een band is opgebouwd. Ontdek het met eigen ogen en ga werken in Tsjechië! 

Een kleine impressie

Geen afbeeldingen gevonden.